sunnuntai 17. elokuuta 2014

Barbien uusi elämä

Sain yhdestä facebookin akarteluryhmästä hauskan idean. Ryhmäläinen oli tehnyt kauniin keijun vanhasta barbie-nukesta päällystämällä sen ensin kankaalla ja maalaamalla sen jälkeen harmaalla paverpolilla (kovetusaine). Hieno ja herkkä keiju tuli.

Koska itselläni löytyy kaapista vain kirkasta paverpolia, päätin muokata ideasta tyttären huoneeseen sopivan ikkunakoristeen niillä tarvikkeilla mitä kotoa löytyy. Tyttäreltä pyysin joutavaa barbieta, sellainen löytyikin, päätön nimittäin. Onneksi pääkin löytyi lopulta, päättömästä keijusta olisi voinut tulla aika karmiva.

Ensin liimasin pään paikalleen kuumaliimalla ja levitin hiuksiin ja vaatteisiin poverpolia. Annoin ensimmäisen kerroksen kuivua ja levitin vielä toisen kerroksen.



Seuraavana päivänä hiukset ja vaatteet olivat hyvin kovetuneet muotoihinsa ja oli aika aloittaa maalaus. Maalasin barbien spray-maalilla molemmin puolin kahteen kertaan.


Viimeiseksi vedin päälle kerroksen hopeanväristä spray-maalia, jonka pyyhin saman tien puuvillarätillä pois hohtavan vaikutelman aikaan saamiseksi.


Kuivuttuaan barbie olikin valmis keinumaan, saa nähdä mitä pikkuneiti tästä tykkää, kun huomenna saapuu kotiin..