lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulu tuli taloon

Tämä viikonloppu on mennyt joulupuuhasteluissa tai oikeastaan joulukoristeluissa, varsinaiset joulupuuhat odottavat vielä tekijäänsä. 

Viime yönä tein hyllyn päälle ensimmäisen jouluasetelman. Ihastuin Emmauksen kirpputorilla näkemiini kirjakuusiin niin, että pakkohan niitä oli tehdä. Ohjeen löysin täältä: http://vintage-sunflower.blogspot.fi/2011/11/kirjakuusi-christmas-tree-from-book.html 

Ihanat keraamiset pikkuenkelit löysin samalla kirpputorireissulla ja toiselta ehdin jo katkaista päänkin. Onneksi on liimaa olemassa!






Meillä on keittiön seinällä metallivaijerista viritetty taideseinä, johon neidin piirustukset ja askartelut päätyvät aina ihasteltaviksi. Eilen tyhjensin koko vaijerin ja koristelin senkin joulutunnelmaan joulukortteja odottelemaan. Ihanat metallipallot ovat patterikäyttöiset ja löytyivät Claes Ohlsonilta.







Innostuin yksi ilta kokeilemaan paperinarupallojen tekemistä yhden facebook-ryhmän innoittamana. Jotenkin se ei ottanut luonnistuakseen, narut meni sotkuun ja liima sotki joka paikan. Sain kuitenkin jokusen ihan kelvollisen pallon aikaan, joten pakkohan niistä oli jotain keksiä. Värit eivät kunnolla erotu, mutta materiaalina neidin huoneen ikkunakoristeessa on pinkki ja hopea-valkoinen paperinaru.









Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä ripustimme joulun tärkeimmän asian seinälle, nimittäin joulukalenterin. Pikkuneidin sanoin: "Vihdoinkin!"



Ihanaa pikkujouluviikonloppua lukijoilleni!

tiistai 26. marraskuuta 2013

Tähtiä tähdellä

Piparibuumi jäi päälle.. Piparkakkulinnan ansiosta koko koti tuoksuu piparkakuille, joten päätin jatkaa teemaa ulko-oven toiselle puolelle ja ilahduttaa tuoksulla myös naapureita :) Eilen illalla puolen yön aikaan syntyi idea ja melkein jo aloin sulattamaan piparitaikinaa. Onneksi maltoin mieleni (kerrankin!), sillä tänään löysin tämän ihanan tähtikranssipohjan Tiimarista ja ideahan vaihtui tykkänään! Toivottavasti naapurit eivät mutusta pipareita mennessään, sillä liimasin ne kuumaliimalla :D





lauantai 23. marraskuuta 2013

Prinsessa piparkakkulinna

Tätä on rakennettu kuin Iisakin kirkkoa.. Yhden illan piirsin kaavoja, kaksi iltaa paistoin osia, yhden illan suoristin liimattavia reunoja ja liimasin liivatelehti-ikkunoita ja tänään vihdoin koristelin ja kasasin. Ollaan kolmena vuotena tehty muumitalo ja tänä vuonna neiti halusi vaihteeksi prinsessalinnan.



Tästä se alunperin lähti. Piirsin luonnoksen tunneilla koulussa.



Seuraavaksi piirsin kaavat ja leivoin osat.


Ja koristelin.




Jokunenkin sokerilla poltettu sormi ja pikeerillä sutattu paikka ja valmista tuli.



Toivottavasti tämä nyt kelpaa aarteelleni :)


sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Talvinen maisema

Ostin jo kesällä pari kultaista kehystä kierrätyskeskuksesta. Toissa viikolla ostin Tarjoustalosta patterikäyttöisiä led-valoketjuja. Eilen päätin tehdä pikaisesti jonkinlaisen talvisen ovikoristeen. Ensin pohdin kranssia, mutta sitten muistin kehykset ja siitä se sitten lähti. 

Ei ollut ihan pikainen, mutta yhden illan homma kuitenkin. Ensin tein kinoksen kerrallaan ja samalla virkkasin valon  kerrallaan mukaan, valmiiseen kinokseen yhdistin seuraavan kinoksen alun ja niin edelleen, lopuksi virkkasin taivaan. Valmiin teoksen pamauttelin kehyksiin niittipyssyllä. Jämälankojen hyötykäyttöä!




torstai 14. marraskuuta 2013

Iglu

Kissat rakastavat pieniä, ahtaita koloja ja piiloja, joten sellainenhan niille oli tehtävä..
Ohjetta en malttanut kuvata ja kirjoittaa ylös, pahoittelen. 




Eka testaus.




Loppu häämöttää.




Uskaltaakohan tuonne mennä?




Nopeat syövät hitaat!




Vähän yksityisyttä, kiitos!



maanantai 11. marraskuuta 2013

Olipa kerran lamppu

joka jäi tarpeettomaksi. 




 Runko oli mieluinen ja tölkkinipsulamppu oli jo pitkään houkutellut. Joten eikun hommiin!






Väenvängällä yritin suoristaa varjostimen reunoja. Parhaimmalta se näytti hehkulampun kanssa, silti jotain puuttui..



  

Sitten päätin hyväksyä varjostimien kaarevat reunat ja lisäsin kristalleja. 
 Siitä tulikin tölkkinipsukristallikruunu.





Sen pituinen se.


Ensin oli facebook-sivusto ja sitten syntyi blogi..


Idea blogista on pyörinyt mielessäni jo pitkään, en vain ole saanut aikaiseksi. Viikonlopun värkkäyksiä esitellessäni facebookissa, totesin blogin olevan paljon parempi tapa jakaa työvaiheita ja useita kuvia kerrallaan. Joten tässä sitä nyt sitten ollaan, ihka ensimmäistä blogitekstiä kirjoittamassa. 

Enimmäkseen täältä löytynee käsitöitäni ja vinkkejä niiden tekemiseen, mutta mahdollisesti kaikkea muutakin, en ole jumittunut vain yhteen alueeseen, vaan kokeilen aina kaikenlaista uutta. Tervetuloa blogini pariin, toivottavasti se inspiroi kokeilemaan, tekemään ja luomaan uusia ideoita!